Orosz felhasználóknak

A Google és a Jandeksz már Oroszország részeként tünteti fel a Krímet

Már Oroszország részeként tünteti fel a Krím félszigetet a Google amerikai internetes keresőoldal térképszolgálata, a Google Maps orosz változata.

2014.04.11 17:56MTI
freedigitalphotos.net/creativedoxfoto

A térképszolgálat orosz változatában (maps.google.ru) a felhasználók azt láthatják, hogy a félszigetet államhatár választja el Ukrajnától. A Google globális térképszolgálatán (.com) azonban - ahogy például az ukrajnai vagy a magyar változatban is - az Oroszország által bekebelezett Krím továbbra is Ukrajna részeként van feltüntetve.

Korábbi közlések szerint március végén a Jandeksz orosz internetes kereső térképszolgáltatása, a Jandeksz.Kart hasonló módon változtatta meg a Krím hovatartozását: az orosz felhasználók az Oroszországi Föderáció részeként látják a félszigetet, míg az ukránok számára az változatlanul Ukrajna része.

Minden más országban, ahol a Jandeksz jelen van, a felhasználók kormányuk álláspontjának megfelelően a Krímet ukrán vagy orosz fennhatóság alatt álló területnek látják.

Ellenben azokban az országokban, például Dél-Afrikában vagy Argentínában, ahol nincs jelen a Jandeksz, a felhasználók az orosz hivatalos álláspont szerint Oroszország részének látják a Krímet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.