Ukrán válság: tüntetések

Az oroszbarát ukrajnaiak nem elégszenek meg a Krím annektálásával?

"Egy ukránellenes terv megvalósítása folyik, amelynek keretében külföldi csapatok fogják átlépni a határt, hogy megszállják az ország területét. De mi ezt nem engedjük meg."

2014.04.07 10:21MTI
Forrás: youtube.com

Az oroszbarát aktivisták célja a kelet-ukrajnai tüntetésekkel és épületfoglalásokkal, hogy előidézzék orosz csapatok behatolását az országba - jelentette ki Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök kormánya hétfői tanácskozásán.

Utalva arra, hogy orosz csapatok állomásoznak az ukrán határ menti 30 kilométeres övezetben, a kormányfő azt mondta: "Egy ukránellenes terv megvalósítása folyik, amelynek keretében külföldi csapatok fogják átlépni a határt, hogy megszállják az ország területét. De mi ezt nem engedjük meg."

A három kelet-ukrajnai városban állami épületeket elfoglaló "radikálisok" külföldi kormányok különleges erőivel működnek együtt - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.