"Nem látjuk okát"

Oroszország nem adja ki Janukovicsot

Az orosz főügyészség nem lát okot arra, hogy kiadja Viktor Janukovicsot Ukrajnának.

2014.04.11 16:15MTI
freedigitalphotos.net/creativedoxfoto

"Nem látjuk indokoltnak a kiadatását. Ismereteink szerint nem követett el bűncselekményt" - mondta Csajka, hozzátéve, hogy Moszkva Janukovicsot továbbra is Ukrajna legitim elnökének tekinti, míg Ukrajna jelenlegi vezetői "fegyveres államcsíny eredményeként" jutottak hatalomra. "Egy egész csokornyi bűncselekmény történt, amelyeket ki kell vizsgálni" - mondta Szimferopolban Jurij Csajka, főügyész az Interfax jelentése szerint.

Csajka azt is közölte, hogy a főügyészség kérte az Interpoltól nemzetközi elfogatóparancs kiadását Dmitro Jaros, a Jobboldali Szektor elnevezésű ukrán szélsőséges nacionalista szervezet vezetője ellen. Jaros ellen Oroszországban büntetőeljárást indítottak, amiért nyilvánosan, a tömegtájékoztatási eszközök felhasználásával terrorista tevékenységre bujtogatott, és egy moszkvai bíróság március 12-én távollétében, jelképesen letartóztatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.