Súlyos terrorcselekmény Pakisztánban

Kéttucatnyi ember életét oltotta ki a robbanás

Huszonhárom ember életét oltotta ki szerdán a pakisztáni Ravalpindi egyik zöldségpiacán felrobbantott pokolgép.

2014.04.09 07:40MTI
freedigitalphotos.net/grar razvan ionut

Rendőrségi és kórházi illetékesek tájékoztatása szerint a terrorcselekményben 39-en megsebesültek. Az ismeretlen támadók egy gyümölcsös dobozban rejtették el a pokolgépet, és reggel léptették működésbe, amikor sokan, egy rendőrségi illetékes szerint több mint 1500-an voltak a piacon.

A hatóságok becslése szerint mintegy öt kilogramm robbanóanyagból készült a pokolgép, a detonáció következtében kisebb kráter keletkezett alatta. A robbantás oka nem ismert, a támadók kiléte sem.

Ravalpindi a pakisztáni főváros, Iszlámábád tőszomszédságában fekszik, szinte egybenőtt vele. Itt találhatók a pakisztáni hadsereg vezérkarának épületei, de a piac távol esik tőlük.

Míg egyes pakisztáni városokban, így az északnyugati Pesavarban vagy a déli Karacsiban gyakoriak a robbantások, a fővárosban viszonylat ritkák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.