28 tálib látta kárát

"Tisztogatásba" kezdtek az afgán biztonsági erők

Nagyszabású tisztogatásba kezdtek az afgán biztonsági erők az utóbbi 24 órában a tálibok ellen, aminek eredményeként megöltek 28 terroristát, megsebesítettek 25-öt, ötöt pedig foglyul ejtettek.

2014.04.03 14:05MTI

Afganisztánban a hét végén elnökválasztás és helyhatósági választások lesznek, amelyeket a tálibok hevesen elleneznek és színjátéknak mondanak. Emellett hetekkel ezelőtt bejelentették, hogy minden erejükkel megzavarni próbálják a voksolást, és halálosan megfenyegették mindazokat, akik részt vesznek a választás megszervezésében és lebonyolításában.

Ígéretüket megtartották: az utóbbi hetekben egész sor terrortettet hajtottak végre az országban, főként Kabulban. Szerdán például egy öngyilkos merénylő önmaga felrobbantásával megölt hat rendőrt a belügyminisztérium bejáratánál, és a tálibok - szóvivőjükön keresztül - megismételték korábbi fenyegetésüket, miszerint a választásokon részt vevők - a szavazók is - valamennyien a szervezet "jogos célpontjai" lesznek.

Megfigyelők szerint az, hogy a szerdai merénylőnek sikerült az egyik legszigorúbban őrzött intézmény ellen támadást végrehajtania, sokakat távol tarthat az urnáktól.

Az afgán hadsereg, rendőrség és hírszerzés emberei szerda reggel kezdtek négy tartományban - köztük Kabulban - nagyszabású akciókba a tálibok ellen, hogy lehetőleg minél nagyobb rendben folyhasson majd szombaton az elnökválasztás. Hogy a kormányerőknek voltak-e veszteségeik a tisztogatás során, azt nem közölte a belügyminisztérium.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.