Drogkartell

Templomos Lovagok: Enrique Plancartét lelőtték, de "La Tuta" még szabadlábon van

A mexikói biztonsági erők az elmúlt hetekben megölték a banda fejét, Nazario Morenót, őrizetbe vették Plancarte nagybátyját és a Templomosok vezetőjét, Dionisio Pancartét is.

2014.04.01 08:28MTI

Megölték a Templomos Lovagok nevű drogkartell egyik vezetőjét - közölték hétfőn (helyi idő szerint) mexikói tisztviselők.

A tájékoztatás szerint Enrique Plancarte hétfőn halt meg a közép-mexikói Queretaro államban a haditengerészet egyik alakulatával vívott tűzharcban.

A Templomos Lovagok korábban ellenőrzésük alatt tartották a mexikói Michoacan szövetségi állam nagyobb részét, de embereit több városból sikerült kiűzni. A szervezet kisebb kartellekkel együtt felügyelete alatt tartotta a kábítószerpiacot és más illegális tevékenységeket. Enrique Plancarte a Templomos Lovagok négy vezetőjének egyike.

A mexikói biztonsági erők az elmúlt hetekben megölték a banda fejét, Nazario Morenót, őrizetbe vették Plancarte nagybátyját és a Templomosok vezetőjét, Dionisio Pancartét.

A drogkartell további irányítója, Servando Gomez, aki "La Tuta" néven is ismert, egyelőre szabadlábon van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.