Zetas

Lefejezték az egyik legveszélyesebb drogkartellt

A veracruzi kormány helyi idő szerint csütörtökön számolt be arról, hogy El Perote településen a rendőrség és a hadsereg járőröző egységeire egy házból tüzet nyitottak, amit az egyenruhások azonnal viszonoztak, végezve tíz támadóval.

2014.03.28 10:53MTI

A Zetas hírhedt mexikói drogkartell tíz feltételezett tagjával végeztek a biztonsági erők a Mexikói-öböl partján elterülő Veracruz államban.

A veracruzi kormány helyi idő szerint csütörtökön számolt be arról, hogy El Perote településen a rendőrség és a hadsereg járőröző egységeire egy házból tüzet nyitottak, amit az egyenruhások azonnal viszonoztak, végezve tíz támadóval. A hatóságok a házban lőszert és több automata lőfegyvert, valamint a mexikói szövetségi rendőrség hamisított logójával ellátott pólókat is lefoglaltak.



Mint az előzetes vizsgálatokból kiderült, az áldozatok gyaníthatóan az egyik kábítószerrel üzletelő banda, a Zetas tagjai voltak, és akadt közöttük egy nő is.

Enrique Pena Nieto mexikói elnök kormánya 2013 júliusában súlyos csapást mért a Zetasra azzal, hogy elfogta a drogkartell vezetőjét, Miguel Angel Trevinót. Szakértők szerint azóta Trevino öccse, Omar áll a szervezet élén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.