Egy raktárövezetben dolgozott

Sárfolyam temetett be egy fukusimai munkást az atomerőműnél

Ez az első haláleset a létesítmény ellenőrzését és leszerelését célzó munkálatokban.

2014.03.28 12:57MTI

Sárfolyam temetett be egy munkást Japánban a Fukusima-1 atomerőműnél, amelyben három évvel ezelőtt súlyos üzemzavart okozott a földrengés keltette szökőár.

Ez az első haláleset a létesítmény ellenőrzését és leszerelését célzó munkálatokban.

A férfi egy raktárövezetben dolgozott, amikor a baleset érte. Egy földbe ásott gödörben dolgozott, amikor sár és betondarabok hullottak rá, amelyek teljesen betemették. Bár kórházba szállították, már nem tudtak segíteni rajta.

Három évvel ezelőtt, 2011 március 11-én a szökőár tönkretette az atomerőmű hűtőrendszerét, ezt követően három reaktor súlyosan megrongálódott.

Azóta több ezer, védőruházatot viselő munkás dolgozik azon, hogy megtisztítsák a sugárszennyezéstől a területet, illetve leszereljék az atomerőművet. Ez utóbbi évtizedekig is eltarthat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.