A vizsgálatok szerint egyetlen felelőse van

Nem baleset okozta a maláj gép eltűnését

Egyre dühösebbek az eltűnt maláj gépen utazók rokonai, ezért nagy volt a nyomás, hogy minél előbb előrukkoljanak a rejtély megfejtésével a szakértők. Végül meglett a titokzatos esemény első számú felelőse.

2014.03.27 08:10ma.hu

Az eltűnt Malaysia Airlines gép pilótáját tette a legutóbbi vizsgálat a tragédia egyedüli felelősévé, mert nem találtak bizonyítékot sem arra, hogy műszaki hiba, sem pedig arra, hogy terrorcselekmény okozta volna azt.

A vizsgálatban részt vevő magasrangú tiszt az USA Today-nek azt nyilatkozta, hogy Zaharie Ahmad Shah kapitány március 8-ai pszichés állapotának feltérképezéséhez komoly vizsgálatot tartottak a férfi családjában és rokonai-ismerősei között. További részleteket nem árulhatott el a tisztviselő, mert nem jogosult nyilatkozattételre.

A Boeing 777 Peking felé tartott, mikor eltűnt a radarról. Malajzia szerint a műholdas adatok azt mutatták, hogy a gép körülbelül egy órával a felszállás után nyugatra fordult, majd mélyen délnek vette az irányt, az Indiai-óceán déli része felé. Ebben a térségben nincs a landoláshoz szükséges szárazföld, illetve a rendelkezésre álló üzemanyagból is jóval több kellett volna, hogy a repülőgéppel végül partot érjenek. Mindez már akkor a fedélzeten utazók végét jelentette.

Francia műholdak újabb nyomokra bukkantak - mégsem keresik

Mintegy 122, feltehetően a Malaysia Airlines MH370-es járatához tartozó tárgyat mutattak új műholdfelvételek az Indiai-óceán távol eső, déli területén, ahol a hatóságok feltételezései szerint a repülőgép 239 utassal a fedélzetén március 8-án lezuhanhatott >>> Azonban a szélsőséges időjárási körülmények miatt húsz nappal az eltűnése után egy időre felfüggesztették a maláj gép keresését.

Thaiföld talált valamit!

Mintegy háromszáz, víz tetején lebegő tárgyat, nagy valószínűséggel roncsdarabot talált egy thaiföldi műhold az Indiai-óceán déli területén, azon a helyen, ahol húsz nappal ezelőtt valószínűleg lezuhant a Malaysia Airlines egyik repülőgépe. Részletek itt >>>

Dühösek a hozzátartozók

Tüntetők százai vonultak Malajzia pekingi nagykövetségéhez, követelve a Malaysia Airlines március 8-án eltűnt gépével kapcsolatos pontos tájékoztatást. A tragédiával kapcsolatos ellentmondások és bizonytalanság miatt több gyászoló is orvosi segítségre szorul.

A kapitány már az elején gyanús lett

Nemrég adatokat töröltek ki a Malaysia Airlines eltűnt Boeing 777-es utasszállító egyik pilótájának otthonában talált repülőgép-szimulátorból >>>

Szándékosan gyilkolta meg az utasokat?

Az egyik szakember, aki a kezdetek óta részt vesz a nyomozásban, azt állította szintén az USA Today-nek, hogy nagy valószínűséggel a kapitány "szándékosan" irányította el a gépet, mivel a fedélzeten tartózkodók közül csak ő rendelkezett kellő tapasztalattal és szakértelemmel, hogy elvezessen egy gépet.

Mindenesetre nem találtak kapcsolatot szélsőséges csoportok és az 53 éves pilóta, Zaharie Ahmad Shah között, és arra jutottak, hogy a 27 éves másodpilótának nem volt kellő gyakorlata ahhoz, hogy levezessen egy magánakciót.

Zaharie egyébként az ellenézi párt támogatója volt, és aznap szállt fel, mikor a pártvezetőt szexuális bűncselekményekre hivatkozva elítélték 5 évre. Zaharie, aki hitt Anwar Ibrahim ártatlanságában, ott volt a tárgyalóteremben az ítélet kihirdetésekor. A szakember szerint a kapitánynak nem voltak anyagi gondjai, hogy bármilyen drasztikus lépést pénzért követett volna el és cáfolta azokat a híreket, miszerint telefonhívást kapott volna a felszállás előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.