Krím

Vigyázat! A hármas vágányról űrhajó indul! Kerülnie kellett a francia gépnek

Az Air France francia légitársaság Sanghajból Párizsba tartó, A380-as óriásgépe szerdára virradó éjjel kerülni volt kénytelen félórás légtérzár okán: nem haladhatott tovább egyenesen Kirgizisztán és Kazahsztán felett.

2014.03.26 18:16MTI

A korábbi értesülésekkel ellentétben nem orosz hadgyakorlat, hanem űrhajó felbocsátása miatt kellett útirányt változtatnia szerdán egy francia utasszállító repülőgépnek Ázsia felett.

Az Air France francia légitársaság Sanghajból Párizsba tartó, A380-as óriásgépe szerdára virradó éjjel kerülni volt kénytelen félórás légtérzár okán: nem haladhatott tovább egyenesen Kirgizisztán és Kazahsztán felett. A kitérő miatt a járat pilótája reggel leszállt a géppel Hamburgban, és üzemanyagot vett, hogy biztosan kitartson a kerozin Párizsig, ahova azután a gép meg is érkezett - pár óra késéssel.

A légitársaság közlése szerint az űrhajó Szojuz típusú, kazahsztáni kilövőállásról indították útnak szerda hajnalban. Két orosz és egy amerikai űrhajóst vitt a Nemzetközi Űrállomásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.