Menekülttáborban

Palesztinokat öltek Ciszjordániában izraeli katonák

Négy palesztint öltek meg izraeli katonák szombaton a ciszjordániai Dzsenínben, egy épület ostromában és az azt követő heves összecsapásban.

2014.03.22 12:55MTI
Nem sok maradt a házból (sem)

Palesztin biztonsági tisztségviselők szerint az izraeliek az éjjel a dzseníni menekülttáborban körbevettek egy házat, hogy letartóztassanak egy, a Hamász szervezet fegyveres szárnyához, az Ezzeddín al-Kasszám Brigádokhoz tartozó férfit.

Az izraeli hadsereg azt közölte, hogy a fegyveres támadások és bombamerényletek elkövetése, valamint további terrorcselekmények előkészülete miatt keresett 20 éves Hamza Abu al-Heidzsa másokkal együtt elbarikádozta magát az épületben, és tüzet nyitott az izraeli katonákra, akik közül kettőt megsebesített.

Később megpróbált kimenekülni a házból, de a katonák agyonlőtték.

Az izraeli közlés szerint a helyszínre perceken belül több száz feldühödött dzseníni lakos és fegyveresek érkeztek, akik összecsaptak az izraeli kommandósokkal. Az összecsapásban az izraeli katonák még három palesztint lelőttek, köztük a Hamász és az Iszlám Dzsihád szervezetének egy-egy aktivistáját és egy civilt.

Palesztin forrásokra hivatkozó médiajelentések szerint az észak-ciszjordániai városban lezajlott incidensnek palesztin oldalon számos sebesültje is van.

A súlyos összecsapás jelentősen megnehezítheti John Kerry amerikai külügyminiszter dolgát, aki a tervek szerint áprilisban újra a térségbe utazik, hogy rávegye a feleket az eddig eredménytelennek bizonyuló izraeli-palesztin béketárgyalások folytatására.

Palesztin tisztségviselők korábban azt közölték, hogy az izraeli hadsereg az újabb béketárgyalások tavaly júliusi kezdete óta 57 palesztint ölt meg és közel 900-at megsebesített.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.