A biztonsági kerítésnél

Palesztin fiút lőttek le az izraeli katonák

"A katonák figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe, majd annak a palesztinnak a lábára céloztak, aki a kerítést rongálta."

2014.03.19 13:30MTI

Izraeli katonák lelőttek szerdán egy palesztin fiút az Izraelt Ciszjordániától elválasztó biztonsági kerítésnél.

Az izraeli hadsereg egyik szóvivője úgy írta le az esetet, hogy a katonák három palesztint pillantottak meg Hebronnál a biztonsági kerítés közelében. Egyikük megpróbálta átvágni a kerítést, és a katonák felszólítása ellenére sem távozott a drótakadálytól. A katonák figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe, majd annak a palesztinnak a lábára céloztak, aki a kerítést rongálta.

A katonák kórházba szállították a palesztin fiút, de az orvosok már nem tudtak rajta segíteni, belehalt sebesülésébe. A palesztin rendőrség szerint a lelőtt illető 21 éves volt, és a Hebron melletti Dúra faluból való, családja szerint azonban jóval fiatalabb volt, 16 éves.

Palesztin illetékesek adatai szerint az izraeli katonák 57 palesztint öltek meg és 897-et megsebesítettek az Egyesült Államok közvetítésével tavaly júliusban újraindult béketárgyalások kezdete óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.