Csak teszt volt, szárazföldig nem értek el

Rakétazápor indult Japán felé

A küldő - nem meglepő módon - Észak-Korea. És hogy miért nincsen még háború a két ország között? Cikkünkből kiderül.

2014.03.22 09:05MTI
Képünk illusztráció

Összesen 30 rövid hatótávolságú rakétát indított Észak-Korea szombaton, hogy felmérje képességeit ezen a területen - közölte a dél-koreai hadsereg illetékese.

A rakétákat helyi idő szerint hajnali 4 órakor lőtték ki a Japán-tenger irányában, és a dél-korai számítások szerint mintegy 60 kilométert repültek.

Észak-Korea az Egyesült Államok és Dél-Korea közös hadgyakorlata ellen is tiltakozik a kísérleti rakétaindításokkal. Washington és Szöul viszont provokációnak minősíti ezeket, és már többször felszólította Phenjant, hogy hagyjon fel a tesztekkel.

Észak-Korea múlt vasárnap is indított 25 rövid hatótávolságú rakétát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.