Legalább heten életüket vesztették

Terroristaellenes razzia, több halott Egyiptomban

Legkevesebb hét halálos áldozata volt Egyiptomban egy terroristaellenes razziának.

2014.03.19 11:16MTI
MTI, archív

A kormányközeli sajtóban terroristáknak nevezett fegyveresek elleni műveletben öt iszlamista és egy-egy tábornoki, illetve ezredesi rangú pokolgépszakértő vesztette életét.

A belügyminisztérium szerint az akciót megelőző nyomozásból kiderült, hogy a Kairótól északkeletre fekvő el-Kanátir-el-Hajríja településen az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat ihlette Anszár Beit el-Makdisz iszlamista szervezet pokolgépgyárat üzemeltetett.

A rendvédelmi erők több robbanóanyaggal töltött hordót foglaltak le. Az Anszár Beit al-Makdisz leginkább a Gázai övezettel és Izraellel határos Sínai-félszigeten aktív, az iszlamista Mohamed Murszi elnök tavaly júliusi megbuktatása óta azonban a fővárosban és a Nílus-delta egyéb területein is számtalan terrortámadást elkövetett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.