Ukrán válság

Lavrov szerint persze törvényes a krími népszavazás

Terrorizálják a másként gondolkodó, orosz ajkú lakosságot, honfitársainkat" - idézi a Reuters hírügynökség a dokumentumot, ám az eredeti, orosz nyelvű szövegben a "honfitársaink" szó nem szerepel.

2014.03.16 12:42MTI

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megismételte amerikai kollégájával, John Kerryvel folytatott telefonbeszélgetésében, hogy a krími népszavazás megfelel a nemzetközi jognak - olvasható egy moszkvai külügyi közleményben. Lavrov szerint a Krímben "terrorizálják a másként gondolkodó, orosz ajkú lakosságot".

A szombati beszélgetést, amely az orosz külügyminisztérium szerint a két miniszter pénteki londoni tárgyalásainak folytatása volt, az amerikai fél kezdeményezte - áll a kommünikében.

"Szergej Viktorovics Lavrov ismételten kijelentette, hogy a krími referendum teljes mértékben megfelel a nemzetközi jognak és az ENSZ alapokmányának, s az eredménynek kiindulópontul kell szolgálnia a félsziget jövőjének meghatározásához" - állapítja meg a minisztérium.

"A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy a jelenlegi kijevi hatóságoknak meg kell fékezniük az ultranacionalista és radikális csoportok tomboló erőszakát, amelyek terrorizálják a másként gondolkodó, orosz ajkú lakosságot, honfitársainkat" - idézi a Reuters hírügynökség a dokumentumot, ám az eredeti, orosz nyelvű szövegben a "honfitársaink" szó nem szerepel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.