Jeruzsálem Védelmezői

Megtámadtak egy ellenőrzőpontot Kairóban, lelőttek több katonát

Fegyveresek megtámadtak egy katonai ellenőrzőpontot az egyiptomi főváros északi részén található egyik peremkerületben, és lelőttek öt katonát.

2014.03.15 13:25MTI

Az ismeretlen fegyveresek azután támadták meg az ellenőrzőpontot, hogy ott a katonák elvégezték reggeli imájukat. Miután lelőtték őket, hátrahagytak három pokolgépet. A hadsereg tűzszerészei a pokolgépek közül kettőt tudtak hatástalanítani, egyet azonban robbantással kellett megsemmisíteniük - közölte egy vezérőrnagy a MENA hírügynökséggel.

A hadsereg azonnal a betiltott Muzulmán Testvériség mozgalom egyik fegyveres csoportját gyanúsította meg a támadás elkövetésével, de a mozgalom szóvivője visszautasította ezt azzal, hogy nem szoktak katonákra támadni, valamint hogy a hadsereg anélkül gyanúsít, hogy elvégzett volna bármilyen nyomozást.

Több hasonló támadás érte már az egyiptomi rendfenntartó erőket, és a legtöbb ilyen akció elkövetőjeként az al-Kaida által ihletett, a Sínai-félszigeten működő, Anszár Beit al-Makdisz (Jeruzsálem Védelmezői) nevű szélsőséges szervezet jelentkezett.

Éppen az Anszár tett fel szombaton több iszlamista honlapra egy olyan közleményt, miszerint egyik alapító vezetője, Taufik Mohammed Freidzs kedden meghalt egy robbanásban. Freidzs úgynevezett hőbombát szállított az autójában, amikor közúti balesetet szenvedett, és a pokolgép működésbe lépett. A szervezet nem közölte, hogy az eset hol történt. Az Anszár közleménye szerint Freidzs dolgozta ki a szervezet azon támadásainak általános tervét, amelyekben az Egyiptomból Izraelbe gázt szállító vezetékeket robbantják fel. Freidzs volt a "harctéri parancsnoka" annak a támadásnak, amelyet az Anszár 2011-ben követett el az izraeli Eilat közelében egy autóbusz és több más jármű ellen, nyolc ember halálát okozva - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.