A hadsereg radarja még észlelte

A Malaka-szorosnál tűnhetett el az utasszállító

A malajziai hadsereg egy radarja a Malaka-szoros közelében észlelte a szombaton eltűnt Boeing 777-es utasszállító repülőgépet, vagyis több száz kilométerrel távolabb attól a ponttól, ahol a polgári hatóságok utoljára tudtak a gép helyzetéről.

2014.03.11 19:44MTI
YouTube

A Berita Harian című helyi napilap keddi száma Rodzali Daud tábornokot, a malajziai légierő parancsnokát idézve azt írta, hogy a Malaysia Airlines légitársaság repülőgépét az egyik katonai támaszpont radarja helyi idő szerint szombaton hajnali 2 óra 40 perckor Pualu Perak közelében, a Maláj-félsziget nyugati partját az indonéziai Szumátrától elválasztó Malaka-szoros északi bejáratánál észlelte.

A radarképernyőn ezután már nem látták az utasszállítót - tette hozzá a tábornok. A hatóságok korábban azt közölték, hogy a Kuala Lumpurban helyi idő szerint szombaton, éjfél után 20 perccel felszállt, Pekingbe tartó járat pilótái megpróbálhattak visszatérni a maláj főváros repülőterére, az azonban nem érthető, hogy ezt miért nem tudatták a földi irányítókkal.

A gép a felszállás után két órával tűnt el fedélzetén 239 fővel. Kedden a malajziai légitársaság közölte, hogy a gép utáni kutatást kiterjesztették a Maláj-félsziget nyugati oldalára is, és a figyelem középpontjába a Malaka-szoros került.

Kedden John Brennan, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója "nagyon nyugtalanító rejtélynek" nevezte a Malaysia Airlines 370-es járatának eltűnését és "semmi esetre sem" vetette el azt a feltevést, hogy a repülőgép terrorista merénylet célpontja volt.

Ronald Noble, az Interpol főtitkára ehhez képest korábban azt közölte, hogy a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján nem valószínű, hogy terrorcselekményt történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.