Elfoglalták

Orosz katonák nyitottak tüzet egy krími támaszponton

Automata fegyverekből tüzet nyitottak hétfőn orosz katonák a Krím félszigeten, egy ukrán haditengerészeti támaszpont elfoglalása során.

2014.03.10 16:43MTI
MTI, archív

Az ukrán haditengerészet gépkocsizó zászlóaljának névtelenül nyilatkozó tisztségviselője szerint a Bahcsiszaraj közelében található katonai bázisra helyi idő szerint nem sokkal délután két óra után törtek be orosz egyenruhások, akik elvették az ott tartózkodó ukránok mobiltelefonjait, valamint megpróbálták birtokba venni a támaszponton lévő járműveket is. Az akció során egyik ukrán katonának sem esett bántódása.

A bázis parancsnoka tárgyalásos úton igyekezett megakadályozni a támaszpont orosz megszállását. A történtekkel kapcsolatban további részletekről egyelőre nem tudni.

Az orosz erők már számos ukrán katonai létesítmény felett átvették az ellenőrzést a fekete-tengeri félszigeten, de fellépésük során eddig egyszer sem adtak le lövéseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.