Esernyőkkel védelmezték a testőrök

Tojással és petárdával hajigálták Klicskót

Tojással és petárdával dobálták meg oroszbarát tüntetők Vitalij Klicskót, az Ütés (UDAR) párt elnökét hétfőn a kelet-ukrajnai Harkivban.

2014.03.10 14:02MTI
MTI, archív

A volt profi ökölvívó világbajnokot, aki az Európa-párti tüntetők nagygyűlésén vett részt, a testőrök esernyőkkel védelmezték.

Az UNIAN ukrán hírügynökség helyszíni tudósítása szerint a politikust nem találták el. Mintegy száz oroszbarát tüntető sorakozott fel a színpad mögé, amelyen Klicsko felszólalt. "Oroszország", "A fasizmus nem tör át" jelszavakat skandálva elkezdték tojással dobálni a politikus hátát.

Amikor leszállt a színpadról és beült az autójába, az aktivisták a gépkocsi után két nagy erejű petárdát dobtak, amelyek nem messze az autótól robbantak fel. Klicsko távozása után folytatódott az új ukrán vezetést támogató nagygyűlés, az oroszbarát aktivisták is a téren maradtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.