Segítség

Magyar egészségügyi segélyszállítmányt adott át Ukrajnának a kijevi magyar nagykövet

A mostani a második alkalom, hogy Magyarország humanitárius segítséget nyújt az ukrán egészségügyi szolgálatoknak az ukrajnai tüntetések során megsérültek kezeléséhez.

2014.03.07 03:31MTI

Magyarország nevében mintegy 100 ezer dollár értékű egészségügyi segélyszállítmányt adott át csütörtökön Kijevben az ukrán orvosi szolgálatoknak Bayer Mihály nagykövet – tájékoztatott Magyarország kijevi nagykövetsége. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az 1,3 tonnányi segélyszállítmányhoz, amelyet Martonyi János külügyminiszter a visegrádi négyek külügyminisztereinek 2014. február 28-i látogatása során vitt magával az ukrán fővárosba, a Külügyminisztérium mellett a Gedeon Richter, a Béres és az Emberi Erőforrások Minisztériuma járult hozzá elsősegély-nyújtási eszközökkel és gyógyszerekkel.

Bayer Mihály a segélyrakományt a Majdan egészségügyi szolgálatának adta át. Natalia Szolojko, a szolgálat gyógyszerészeti részlegének vezetője köszönetét fejezte ki a magyar népnek és Magyarországnak a támogatásért. Mint mondta, jókor érkezett a segítség, mert a véres események alatt az ukrán fővárosban kiürültek a gyógyszertárak. A mostani a második alkalom, hogy Magyarország humanitárius segítséget nyújt az ukrán egészségügyi szolgálatoknak az ukrajnai tüntetések során megsérültek kezeléséhez.

Előző alkalommal, 2014. február 24-én 10 ezer dollár értékben juttatott el gyógyszereket, vérplazmát Magyarország Ukrajnába a Magyar Ökomenikus Szeretetszolgálat közreműködésével. A magyar kormány ezen kívül 30 millió forintot különített el a sebesültek gyógykezelésére és rehabilitálására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.