Orosz zászlók alatt vonuló tüntetők foglalták el

Kiürítették a donyecki megyei hivatal tüntetők által elfoglalt épületét

Az ukrán rendőrség szerdán Donyeckben bombariadóra hivatkozva kitessékelte a megyei állami közigazgatási hivatalból az épületet megszállva tartó, oroszbarát tüntetőket.

2014.03.05 10:10MTI
MTI, archív

Az orosz zászlók alatt vonuló tüntetők hétfőn foglalták el a 11 emeletes hivatalt. A rendőrség szerdai közleménye szerint névtelen bejelentést kaptak arról, hogy az épületben robbanóeszközt helyeztek el. Szemtanúk a rendőrségi bejelentést követően arról számoltak be, hogy az épületen az elmúlt napokban kitűzött orosz helyett ismét ukrán zászló látható.

A hivatal kiürítése óta az épület bejáratait ukrán rendfenntartók őrzik. A kelet-ukrajnai Donyeck - Viktor Janukovics elűzött ukrán elnök szülőhelye - azon néhány város közé tartozik, amelyekben a múlt hét vége óta oroszpárti tüntetéseket tartottak, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy Moszkvának joga van fegyveres erőt alkalmaznia Ukrajnában.

A jelenlegi ukrán vezetés azzal vádolja Moszkvát, hogy maga szervezi ezeket a tüntetéseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.