"Alattomos támadás"

Megkéselték Ungvár új polgármesterét

A megbízott ungvári polgármester elleni késes támadás elkövetőjének mielőbbi kézre kerítésére utasította Valerij Luncsenko, Kárpátalja újonnan kinevezett kormányzója szerdán a megyei rendőrség vezetőit.

2014.03.05 08:59MTI
freedigitalphotos.net

"Értesültem a Viktor Scsadej, Ungvár megbízott polgármestere elleni alattomos támadásról. Utasítottam a kárpátaljai rendőrség vezetőségét, hogy azonnal indítsa meg a nyomozást, és fogja el a bűnözőt. Támogatom Viktort és mihamarabbi felépülést kívánok neki" – írta Luncsenko hajnalban a Facebook-oldalán.

Viktor Baloga, az ukrán parlament kárpátaljai képviselője, az Egységes Centrum (JC) párt elnöke Arszen Avakov belügyminiszterhez és Valerij Nalivajcsenkóhoz, az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat, az SZBU vezetőjéhez fordul a megbízott polgármestert ért támadás ügyében.

Emlékeztetett arra, hogy Viktor Scsadej a kijevi és ungvári tüntetések egyik legtevékenyebb résztvevője, ezért szerinte teljesen nyilvánvaló, hogy a "banditatámadás" politikai indíttatású volt – adta hírül a mukachevo.net munkácsi hírportál.

A 33 éves Scsadejt kedd este szúrta meg késsel hátulról az utcán egy ismeretlen, aki előtte autójával követte a megbízott polgármester gépkocsiját. A városvezetőt az ungvári kórház intenzív osztályán ápolják, orvosai szerint nincs életveszélyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.