Autó a tenger alatt, cetcápa és fókák

Ilyet még nem látott - "utcanézet" a tenger alatt!

Lenyűgöző képek alig két kattintásra: a Google bemerészkedett a tengerfelszín alá, és lélegzetelállító képeket hozott magával. Na persze ezúttal nem autóra szerelték a kamerát.

2014.03.01 12:35Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A Google Street View, avagy utcanézet, közkedvelt szolgáltatása az amerikai keresőóriásnak: a Google Maps-re ráhúzott lehetőség révén azelőtt tájékozódhatunk egy kívánt helyszínről, mielőtt személyesen odamennénk. Megnézhetjük, hol fogunk nyaralni, milyen a megvenni kívánt ingatlan környezete, felkereshetjük virtuálisan ismerőseink otthonait - a lehetőségek száma szinte végtelen.

Ezt a végtelenséget bővítette tovább a Google azzal, hogy közzétette az utcanézet tengeralatti változatát. Érthető módon - a Föld felszínének kétharmada víz - apró lépésekkel halad a vállalat; először "csupán" a Mexikó körül elterülő parti vizekről adott közre képeket. Erre a Catlin Seaview Survey révén volt képes - a tengerkutatással foglalkozó szervezet jelenleg a korallok klímaváltozás miatti visszaszorulását vizsgálja, ehhez pedig nagyfelbontású felvételeket kell készítenie. Utóbbiakra csapott le a Google; érdemes megjegyezni, hogy a felvételeken a 2012-es szeptemberi állapot látható.

Két helyszín került be az amerikai óriásvállalat adatbázisába: az Isla Mujeres (Nők szigete) és a Cancun környéki vizek alá merülhet virtuálisan az, akit vonzanak az ilyen érdekességek. A kitartóan kattintgatók előbb-utóbb olyan látványt kapnak jutalmul, mint egy elsüllyedt és a tengeri élet által birtokba vett autó vagy egy cetcápa. Lustábbak csak kattintsanak az alábbi videóra, ami bevezet a tengeralatti birodalomba (bónusz csinos bemondónővel).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.