Ukrán válság

Putyin polgárháborúra játszik?

Az orosz elnök volt tanácsadója úgy véli, Putyin hazárdjátékot űz Ukrajnával.

2014.02.28 21:55MTI

"Putyin közelmúltbeli számtalan provokatív lépésének - azoknak, amelyeket már végrehajtottak, amelyeket most hajtanak végre, és amelyeket a közeljövőben terveznek tenni - az a fő céljuk, hogy polgárháború kezdődjön Ukrajnában" - fogalmazott a volt tanácsadó.

Illarionov azt írta, hogy e provokációk közül sok szándékosan és demonstratív módon megsérti az ukrán államiságot, nemzeti jelképeket és nemzeti tudatot. A háttérben az a számítás húzódik, hogy elkerülhetetlen lesz a reakció.

A cél az, hogy provokálják az új ukrán hatalmat és arra késztessék, hogy válaszoljon, reagáljon, erőt alkalmazzon, tüzet nyisson, "lehetőleg úgy, hogy áldozatok legyenek" - olvasható a blogban.

Illarionov szerint Putyinnak "hullákra van szüksége, minél többre, minél több, annál jobb". Hangsúlyozta, minél nagyobb a visszhangja egyik vagy másik társadalmi csoporthoz tartozó emberek halálának, annál hatékonyabb lesz a propaganda.

A volt orosz elnöki tanácsadó úgy látja, Moszkva mindent elkövet azért, hogy elindítsák azt a mechanizmust, amelynek nyomán "nem egyszerűen polgárháború, hanem teljes körű polgárháború robban ki" Ukrajnában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.