A krími eseményekre tekintettel

Nem adja le fegyvereit a Jobboldali Szektor

Tekintettel a Krímben zajló eseményekre, nem szolgáltatja be fegyvereit a Jobboldali Szektor (PSZ) a nyugat-ukrajnai Rivnében és a hozzá tartozó megyében.

2014.02.28 16:37MTI
freedigitalphotos.net

A nacionalista és szélsőjobboldali szervezetekből összeállt PSZ tagjai Olekszandr Muzicsko regionális koordinátor állítása szerint engedéllyel tartják maguknál fegyvereiket. Bizonyítékként megmutatta az újságíróknak saját fegyvertartási engedélyét.

Közölte: a Krímben folyó események miatt nem időszerű letenniük a fegyvereiket – adta hírül a zik.ua lembergi hírportál. A zik.ua jelentése szerint kedden Kalasnyikov-géppisztollyal és katonai késsel a kezében jelent meg a Rivne megyei tanács (közgyűlés) elnökségi ülésén a szervezet Szasko Bilij néven ismert helyi tagja (a PSZ-ben sokan álnevet használnak, hogy titkolják személyazonosságukat – a tud.).

Az aktivista kijelentette, addig nem válik meg fegyverétől, amíg veszélyben van Ukrajna államisága, s ameddig nem kobozzák el a megye korábbi vezetőinek otthonait a kijevi összecsapásokban meghaltak családjainak javára. Azzal is fenyegetőzött, hogy "az új hatalmat is helyre teszi, ha az nem úgy fog viselkedni, ahogy kell" – írta a hírportál.

Az orgánum úgy tudja, az ügyben Hennagyij Moszkal rendőrtábornok, parlamenti képviselő Arszen Avakov belügyminiszternél interpellált, felszólítva a tárcavezetőt, hogy kobozzák el Bilijtől a fegyvert, és vonják büntetőjogi felelősségre.

Arra is emlékeztetett, hogy "még a bűnös Janukovics-rezsim idején sem fordult elő, hogy valaki fegyverrel a kezében utasítgatott volna egy helyi önkormányzatot".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.