Az elkövető ismeretlen

Kalasnyikovval lőttek egy járókelőre

Kalasnyikov-géppisztolyból nyitott tüzet ismeretlen fegyveres egy járókelőre péntekre virradóra Lemberg (Lviv) egyik sugárútján.

2014.02.28 14:44MTI
freedigitalphotos.net

Az estet térfigyelő kamerák rögzítették a Sevcsenko sugárúton. A felvételek szerint egy férfi kiszállt parkoló autójából és a nála lévő Kalasnyikov-géppisztolyból lövéseket adott le egy közelben elhaladó személyre.

Miután a golyók célt tévesztettek, a támadó leütötte és rugdosni kezdte áldozatát; a bántalmazásnak a helyszínre kiérkező önkéntes utcai járőrök vetettek véget – adta hírül a zik.ua lembergi hírportál.

A jelentés szerint a fegyveres támadót, aki autóval menekült a helyszínről, az önkéntes járőrök üldözőbe vették, de sikerült kereket oldania.

A nyugat-ukrajnai nagyvárosban közel 1200 darab lőfegyver került a lakosság kezére, miután múlt szerdán tüntetők foglalták el a rendőrség épületeit. Mostanáig nem járt eredménnyel, hogy a város vezetése – büntetlenséget ígérve – éjjel-nappal nyitva tartó átvevő helyet létesített a zsákmányolt fegyverek beszolgáltatására.

Lembergben csütörtökön jelentették be, hogy több mint egy hét szünet után a rendőrök felveszik a szolgálatot, és egyenruhában megjelennek az utcákon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.