Legalább tíz ember meghalt Mogandishuban

Teázóba hajtott a robbanószerekkel megpakolt autóval

Öngyilkos merénylő robbanószerekkel megrakott gépkocsijával a biztonsági erők székházához közeli teázóba hajtott Mogadishuban, a robbanásban legalább tíz ember meghalt.

2014.02.27 11:49MTI
freedigitalphotos.net

"A támadó behajtott a gépkocsijába rejtett pokolgéppel a teázóba, ahol a biztonsági erők több tagja ült, és működésbe hozta a robbanószerkezetet. Az elsődleges értesülések 10 ember halálát erősítették meg, közöttük voltak a biztonsági erők tagjai és polgári személyek is. A teázó összeomlott" – közölte Abdikadír Huszein rendőr ezredes.

Egy szemtanú nyolc holttestet látott a merénylet színhelyén. Egyelőre senki sem vállalta magára a robbantás elkövetését. Közel egy hét alatt ez volt a második detonáció a szomáliai fővárosban: múlt pénteken az elnöki palotát érte támadás, amelyet később az al-Shabaab iszlamista csoport magára vállalt.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló al-Shabaab tartotta ellenőrzése alatt Szomália déli részét 2006-tól 2011-ig, majd az Afrikai Unió csapatai kiűzték Mogadishuból és a városok többségéből.

Az iszlám törvénykezés, a saría szigorú változatának bevezetésére törekvő iszlamista milícia ugyanakkor továbbra is tartja magát a falvakban, több vidéki kisvárosban, valamint a tengerparti Barawéban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.