Nem érte el az alsó robbanási határértéket

Metángáz egy zalaegerszegi társasházban

Metángázt mértek a tűzoltók egy zalaegerszegi társasházban, ahová szerda este az erős gázszag miatt tett bejelentésre vonultak ki.

2014.02.27 10:27MTI

Bangó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője elmondta: a Göcseji út egyik tízemeletes társasházából érkezett a bejelentés, hogy gázszagot éreznek.

A gázcsapok elzárását követően a zalaegerszegi tűzoltók műszerei két lakószinten is nagyobb mennyiségű metángázt mutattak ki, de a mért adatok az épületben sehol sem érték el az "alsó robbanási határértéket", az otthonát tehát senkinek nem kellett elhagynia.

A tűzoltók átszellőztették az épületet, a gázszolgáltató szakemberei pedig még szerda este elkezdték az épület valamennyi gázcsatlakozópontjának átvizsgálását, amelyet csütörtökön is folytattak.

A házban központi gázkazánnal fűtenek és melegítik a vizet, ezért az egyes lakásokhoz csupán egy-egy gázbekötés tartozik, ezeket vizsgálják át a gázszolgáltató munkatársai.

Bangó Szilárd hozzátette: a metánt legnagyobb koncentrációban a szemétledobó környékén mérték, ezért a katasztrófavédelmi szakemberek azt is vizsgálják, hogy az abban esetleg felgyülemlett hulladék bomlásából származott-e a gáz.

A katasztrófavédelem mobil laborja csütörtökön újból méréseket végez az épületben, a társasház közös képviselője pedig a szemétledobó kitisztíttatásáról gondoskodik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.