"Janukovics bérencei"

Tüntetők fosztották ki az ukrán kommunista párt székházát

Tüntetők kifosztották a Viktor Janukovics megbuktatott ukrán elnökkel szövetséges ukrán kommunista párt kijevi székházát, és a "Bűnözők", "Gyilkosok", "Janukovics bérencei" feliratokat firkálták az épület homlokzatára.

2014.02.23 15:41MTI
MTI, archív

A hét eleje óta negyven Lenin-szobrot döntöttek le vagy rongáltak meg Ukrajna-szerte, de főleg az ország nyugati részén, jeleként a megosztottságnak.

Az inkább Oroszországhoz húzó Kelet-Ukrajnában több tisztségviselő is kétségbe vonta a Janukovics leváltásáról hozott szombati parlamenti döntés törvényességét.

Janukovics Kijev melletti rezidenciáján megfigyelendő újságírókról találtak listát, valamint kompromittáló dokumentumokat egy jól szervezett korrupciós hálózatról - olvasható az AFP egy vasárnapi jelentésében.

Az AFP francia hírügynökség helyszíni tudósítása szerint a polgárháborús állapotokat mutató kijevi kormányzati negyedben és környékén az élet némileg visszatérni látszott vasárnap a normális kerékvágásba, és például kinyitottak a napok óta zárva tartó üzletek.

Kijeviek százai, köztük gyermekes családok, fényképezőgépet tartó kíváncsiskodók és megrendült szimpatizánsok sétáltak az Insztitutszka utcában, a legsúlyosabb összecsapások helyszínén, hogy saját szemükkel lássák a barikádokat, azok védelmezőit, és tisztelegjenek az áldozatok előtt. Egy hét alatt nyolcvannál is többen lelték halálukat a felkelők és a kormányerők közti összecsapásokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.