Árvíz

Több horvátországi járásban is katasztrófa-helyzetet hirdettek az árvíz miatt

A Száva és a Kupa folyók vízszintje továbbra sem apad, az Odra folyó Velika Gorica és Sziszak (Sziszek) között változatlanul veszélyezteti a településeket. A gátak teljesen átáztak és fennáll a gátszakadás veszélye.

2014.02.21 23:19MTI
Fotó: MTI

Elérte a Száva árhulláma pénteken Horvátországot, ahol több járásban is rendkívüli katasztrófahelyzetet kellett kihirdetni - jelentette este a horvát közszolgálati televízió (HRT). A Száva és a Kupa folyók vízszintje továbbra sem apad, az Odra folyó Velika Gorica és Sziszak (Sziszek) között változatlanul veszélyezteti a településeket.

A gátak teljesen átáztak és fennáll a gátszakadás veszélye. Vannak olyan települések, amelyek nehezen tartják a kapcsolatot a külvilággal, ezért számukra a segélyszervezetek megszervezték az élelmiszer- és ivóvízellátást. A helyi védelmi szervezet vezetője szerint a rendkívüli helyzet ugyan fennáll, de nincs ok pánikra. A hadsereg tájékoztatása szerint 1100 katona áll készenlétben. A horvát külügyminiszter szerint elképzelhető, hogy Horvátország az európai szolidaritási alapból fog segítséget kérni az árvízkárok helyreállítására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.