Első ízben

Jégmentesítették a Szabadság Tornyot, megbénult a közlekedés

Megbénult a közlekedés szerdán Manhattan egy részében a legmagasabb amerikai felhőkarcoló, a Szabadság Torony tetőszerkezetén kialakult jégtömbök eltávolítása miatt.

2014.02.20 07:53MTI

A 2001. szeptember 11-i terrortámadásban lerombolt ikertornyok helyén épült 541 méter magas, 104 emeletes felhőkarcoló tetejét most első ízben tisztították meg az elmúlt fagyos napok idején rárakódott jégtől.

A nagyszabású műveletben több mint ötszáz ember vett részt, a kommunális szolgáltató cégek alkalmazottjai, ipari alpinisták és rendőrök A felhőkarcoló környéki utcákat le kellett zárni, nehogy valakit agyoncsapjanak a szédületes magasságból leszakadó jégdarabok.

A lezárt területen a gépjárműforgalom mellett a gyalogos közlekedés is szünetelt. Leállították a forgalmat a Hudson folyó mentén futó gyorsforgalmi úton is.

A torony jégmentesítése hat órát vett igénybe. Teljesen megbénult a közlekedés, több kilométeres dugók alakultak ki Alsó-Manhattanben, ahol többek között a New York-i városháza és az üzleti negyed, a Wall Street is található. Több tízezer autós rekedt a dugóban.

A városvezetés képviselői megígérték, hogy a következő években úgy szervezik meg a torony jégmentesítését, hogy ne befolyásolja megapolisz életét. Az állandó havazásba és fagyba belefáradt New York-iak számára azonban a Szabadság Torony jégmentesítésével járó viszontagságok inkább a tavasz közeledtét jelzik.

A keleti parti nagyvárosban szerdán 4 Celsius-fokról plusz 8 fokra emelkedett a hőmérő higanyszála, és a héten elérheti a plusz 12 Celsius-fokot is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.