Megtörik a jég?

Női főszerkesztő - ott, ahol a nők még autót sem vezethetnek

Szaúd-Arábia történetében először került nő egy újság főszerkesztői székébe. A hírt vasárnap tudatta az érintett újság, az angol nyelvű Saudi Gazette című napilap világhálós honlapján.

2014.02.16 19:39MTI
Fotó: english.alarabiya.net

Szommaja Dzsabarti, az új főszerkesztő Kaled Almaínától veszi át a tisztet. Utóbbi azt írta utódjáról, hogy annak neme nem tette kérdésessé kinevezését, csakis érdemei számítottak: 13 éve dolgozik vele és elkötelezettnek tartja.

Dzsabarti eddig főszerkesztő-helyettes volt a lapnál, előléptetése akár szokásosnak is mondható, ám nem a konzervatív sivatagi királyságban, ahol a nők jószerivel még autót sem vezethetnek, nemhogy újságot.

Bár olyan szaúdi regula nincs, amely szerint nőknek tilos vezetni, de olyan van, hogy nem szerezhetnek jogosítványt, ezért a legelszántabb nők a szomszédos államokba mennek autóvezetői vizsgára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.