A Fülöp-szigeteken, sok halott

500 méter mély szakadékba zuhant a busz

A túlélők közül 31 embert kórházban ápolnak, köztük két gyermeket, valamint az elhunyt holland nő férjét. A hatóságok azt feltételezik, hogy további utasok is voltak a buszon, így eltűntek után is kutatnak.

2014.02.07 08:28MTI
Forrás: youtube.com

Ötszáz méter mély szakadékba zuhant egy busz a Fülöp-szigeteken pénteken, az utasok közül 13-an szörnyethaltak, köztük egy holland nő.

A Manilából Bontoc üdülővárosba tartó busz már végcélja közelében járt, amikor - egyelőre ismeretlen okból - lecsúszott a hegyi útról. Helyi tisztviselők azt közölték, hogy a látási viszonyok jók voltak, időjárási probléma sem volt, így egyelőre műszaki hibára vagy emberi hibára gyanakszanak.

A buszon tartózkodók közül 31 embert kórházban ápolnak, köztük két gyermeket, valamint az elhunyt holland nő férjét. A hatóságok azt feltételezik, hogy további utasok is voltak a buszon, így eltűntek után is kutatnak.

A Manilától 280 kilométerre északra fekvő Bontoc egyebek mellett a hegyoldalban létesített, látványos rizstermesztő teraszairól híres.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.