Macedóniában

Visszaeső pedofilokra kémiai kasztrálás vár

A pedofilok büntetésének szigorításáért kampányoló Megjasi vezetője szerdán közölte, hogy már az első alkalommal elítéltek számára is kötelezővé kell tenni a kémiai kasztrálást.

2014.02.05 18:18MTI

Kémiai kasztrálásnak fogják alávetni a kiskorúak szexuális bántalmazása miatt elítélt visszaesőket Macedóniában egy új törvény értelmében, de az ország legjelentősebb gyermekvédelmi civilszervezete szerdai nyilatkozatában a szigorítások ellenére is túl elnézőnek nevezte a jogszabályt.

A parlament által hétfőn elfogadott törvény egyebek mellett életfogytiglanra növelte a gyermekeket szexuálisan bántalmazókra kiszabható börtönbüntetés felső határát, egyúttal pedig enyhített büntetést helyezett kilátásba azon - első alkalommal elítélt - pedofilok számára, akik önként vállalják a kémiai kasztrációt. A visszaesőknek viszont kötelezővé teszi a kasztrálást, és ezt a jogszabály szerint a börtönbüntetés lejártakor kell elvégezni.

A kémiai kasztráció során - ellentétben a herék eltávolításával járó fizikai kasztrálással - gyógyszeres úton csökkentik a férfiak tesztoszteron-szintjét, és ezáltal libidójukat.

Ugyanakkor Macedónia elsőszámú gyermekvédelmi szervezete, a pedofilok büntetésének szigorításáért kampányoló Megjasi vezetője szerdán közölte, hogy már az első alkalommal elítéltek számára is kötelezővé kell tenni a kémiai kasztrálást, nem csak a visszaesők esetében. A szervezet szerint erre pont annak megakadályozása érdekében lenne szükség, hogy valaki visszaesővé váljon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.