Májusban választás

Alelnöknek jelölték a panamai firt ladyt

A panamai kormányzó párt Ricardo Martinelli hivatalban lévő államfő feleségét választotta alelnökjelöltnek a májusi választásra.

2014.01.30 07:57MTI

A first lady, Marta Linares a kormányzó Demokratikus Változás párt elnökjelöltjével, José Domingo Ariassal méreti meg magát a május 4-i választáson.

Arias szerdán jelentette be, hogy Marta Linares lesz az alelnökjelölt, aki győzelem esetén biztosítani fogja férje, Ricardo Martinelli politikájának folytonosságát. Közvélemény-kutatásokból ítélve Arias a legesélyesebb jelölt az államfői tisztség elnyerésére.

Alelnökjelöltjének, Marta Linaresnek azonban nincs semmilyen politikusi tapasztalata. Martinelli ötéves mandátuma július 1-én jár le, és az alkotmány tiltja, hogy még egyszer induljon a választáson.

Martinelli 2009-ben nyerte meg az elnökválasztást a Demokratikus Változás jelöltjeként, de élvezte két másik párt támogatását is. Ez a választási szövetség azonban három éve felbomlott. Juan Carlos Varela jelenlegi alelnök az ellenzék egyik elnökjelöltje lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.