Az ungvári tüntetők szerint

Nincsenek galíciai különítmények Kárpátalján

Az ungvári tiltakozó megmozdulások irányítói azokat a hatalomhoz közeli médiumokban megjelent információkat cáfolták, amelyek szerint Kárpátalján provokációkra lehet számítani a szomszédos nyugat-ukrajnai megyékből érkező szélsőségesek részéről.

2014.01.27 10:58MTI
Forrás: MTI

Az Ungváron folyó hatalomellenes tüntetések szervezői szerint Kárpátalján nincs és nem lesz egyetlen különítmény sem Lemberg (Lviv) és Ivano-Frankivszk megyékből - közölte hétfőn az ungvári tüntetések szervezőinek tanácsa a zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportálon megjelent nyilatkozatában.

Közleményükkel az ungvári tiltakozó megmozdulások irányítói azokat a hatalomhoz közeli médiumokban megjelent információkat cáfolták, amelyek szerint Kárpátalján provokációkra lehet számítani a szomszédos nyugat-ukrajnai megyékből érkező szélsőségesek részéről. Ezzel szemben a tüntetések szervezői - meg nem nevezett helyi rendőrségi forrásokra hivatkozva - azt állítják, hogy Kárpátalján az államhatalom szervezi a rendbontó alakulatokat felbérelt huligánokból a tüntetések lejáratása céljából.

A nyilatkozat primitívnek nevezi a "forgatókönyvet", amellyel a hatalom a kárpátaljai lakosságot arról akarja meggyőzni, hogy a nép tiltakozását Ungváron kívülről szervezik. A dokumentum szerint ez a törekvés volt tetten érhető a múlt szombati kormánypárti tüntetésen is, amelyen - mint írják - fizetett huligánok és állami alkalmazottak vettek részt.

"Kárpátalján a hatalomellenes tiltakozás elég erős ahhoz, hogy maguk a kárpátaljaiak buktassák meg a +vérrel szennyezett+, népellenes hatalmat. A megyei állami közigazgatási hivatal épületének hétfői blokádja erős lesz, abban egyedül kárpátaljaiak vesznek részt, kizárólag békés és agressziómentes módon" - zárul az ungvári tüntetők tanácsának nyilatkozata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.