Folytatódtak a zavargások

Mire ébredtek a kijeviek? Kövesse élőben!

Vitalij Klicsko a tüntetőknek azt mondta, hogy előre hozott választások kiírására szólította fel az oroszbarát államfőt, s kijelentette, hogy "ha az elnök nem válaszol holnap... akkor támadásba megyünk át".

2014.01.23 08:21MTI
Forrás: MTI

Folytatódott az ukrán kormány Nyugat-barát ellenzékének erőszakkal kísért tüntetése csütörtökre virradó éjjel. Kijev belvárosában a zavargók újra autóabroncsokat égettek, a belügyminisztérium közlése szerint feldúlták egy televíziós-rádiós társaság helyiségeit.

A tüntetők közül több ezren kitartottak az éjszaka is.

Vitalij Klicsko volt boxvilágbajnok, az ellenzéki Ütés (Udar) párt elnöke, a Viktor Janukovics államfővel folytatott tárgyalásai után az este Kijev központjában a tüntetőknek azt mondta, hogy előre hozott választások kiírására szólította fel az oroszbarát államfőt, s kijelentette, hogy "ha az elnök nem válaszol holnap... akkor támadásba megyünk át".

A tüntetők ultimátumszerűen követelték, hogy Janukovics csütörtök estig mondjon le.

Ellenzéki források előzőleg arról számoltak be, hogy a rendőri erőszak következtében öten vesztették életüket szerdán. A hatóságok annyit erősítettek meg, hogy két tüntető lőtt sebekbe halt bele.

Az ukrán belügyminisztérium közlése szerint "a tömeges zavargások néhány résztvevője" az éjjel betört a Kijev rádió- és televíziós társaságnak a város főutcáján, a Krescsatikon lévő helyiségeibe, és szétverte az irodákat, valamint a stúdióberendezéseket.

A rohamrendőröknek továbbra is ellenszegülő radikális csoportok a belügyi közlés szerint ismét autóabroncsokat égettek, és a tűz átterjedt egy házra is. A gyújtogatók az oltást is akadályozták - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.