Szíria-konferencia

Kerry szerint Aszadnak nincs helye az átmenetben

"Nem lehet, hogy az, aki ilyen erőszakot alkalmazott saját népével szemben, visszanyerje legitimitását a kormányzáshoz".

2014.01.22 11:53MTI

Nem lehet helye Bassár el-Aszad elnöknek a szíriai átmeneti kormányban - jelentette ki John Kerry amerikai külügyminiszter szerdán a svájci Montreux-ben, a szíriai válságról rendezett békekonferencián.

Az amerikai diplomácia vezetője úgy vélekedett, hogy Aszad elvesztette legitimitását az ország vezetéséhez. "Nem lehet, hogy az, aki ilyen erőszakot alkalmazott saját népével szemben, visszanyerje legitimitását a kormányzáshoz" - jelentette ki Kerry.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter úgy vélekedett, hogy "sem egyszerű, sem rövid" tárgyalásokra nem lehet számítani. A svájci értekezlet az első alkalom, hogy a szíriai kormány és az ellenzék képviselői találkoznak egymással, és megpróbálnak kiutat találni a három éve tartó, már 130 ezernél több halálos áldozatot követelő polgárháborúból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.