Januárban összesen 13 rakétát lőttek ki

Hamarosan "megleckéztetik" a Hamászt

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök azzal fenyegette meg kedden a Gázai övezetet uraló Hamászt, hogy "hamarosan megleckéztetik" a palesztin szervezetet, ha az nem hagy fel az Izrael elleni rakétatámadásokkal.

2014.01.21 17:05MTI

"Nem hagyjuk válasz nélkül, ha valaki megtámad minket. Ha a Hamász vagy bármely más szervezet ezt elfelejtené, akkor a saját kárukon és nagyon hamarosan újra megtanulhatják" - jelentette ki az izraeli kormányfő kanadai kollégájával, Stephen Harperrel közösen tartott jeruzsálemi sajtótájékoztatóján.

Nem sokkal korábban a Hamász-kormány belügyminisztere közölte, hogy biztonsági erőket vezényelnek az izraeli határhoz azzal a céllal, hogy "fenntartsák" a 2012 novemberében hatályba lépett tűzszünetet.

Az utóbbi hetekben megszaporodtak a Gázai övezetből az Izrael ellen intézett rakátatámadások. Januárban összesen 13 rakétát lőttek ki Gázából Izrael felé, és ebből ötöt fogott el a Vaskupola rakétaelhárító rendszer. Egyes izraeli vélemények szerint nem kizárt, hogy az izraeli hadsereg újabb szárazföldi beavatkozásra készül a palesztin területen.

A legutóbbi, Védelem Pillére kódnevű izraeli hadműveletben 2012. november 14-21. között több mint 170 palesztin és hat izraeli halt meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.