Vatikán

Ferenc pápa hajléktalanokkal és bevándorlókkal találkozott

Több száz hajléktalan és illegális bevándorló várta vasárnap Ferenc pápát a Róma legnagyobb vasútállomása mellett levő Jézus Szent Szíve római plébánián az Elvándorlók és Menekültek Világnapján.

2014.01.19 19:08MTI
MTI

Az egyházfő a szalézi rendnek a Don Bosco által alapított római templomában tett látogatást vasárnap délután. A Jézus Szent Szíve plébánia a római Termini pályaudvarra néz: az olasz fővárosnak arra a pontjára, ahol naponta fél millió utas halad át. Itt a legnagyobb a hajléktalanok és az otthon nélküli illegális bevándorlók aránya is, akik a közeli templomban találnak menedékre.

Ferenc pápa szokása szerint a Ford Focus típusú gépkocsival hagyta el a Vatikánt. Az esős idő ellenére nagy tömeg várta a pápát, aki először a plébánia hívőivel, majd a tévékameráktól távol hajléktanokkal és bevándorlókkal és az őket segítő önkéntesekkel találkozott. Egy hajléktalant és egy bevándorlót a pápa meggyóntatott.

Az egyház január 19-én ünnepli az Elvándorlók és Menekültek Világnapját. Az 1914-ben bevezetett világnapnak vasárnap volt a századik évfordulója. Ferenc pápa a Szent Péter téren délben mondott beszédében azt kérte a migránsoktól, ne veszítsék el egy jobb világba vetett reményüket. A pápa köszönetet mondott mindazoknak, akik a menekülteket segítik, befogadják őket és védelmet adnak nekik az "emberi hússal" kereskedő emberkereskedőkkel szemben, akik nem mások mint modern rabszolgatartók.

Tavaly márciusi megválasztása óta ez az ötödik római plébánia, melyet Ferenc pápa felkeresett. A másik négy Róma külvárosában volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.