Saját háza előtt ölték meg

Lelőttek egy szerb önkormányzati képviselőt Koszovóban

Meggyilkoltak egy szerb önkormányzati képviselőt az éjszaka Kosovska Mitrovica északi részén.

2014.01.16 12:44MTI

A szerbiai közszolgálati televízió beszámolója szerint Dimitrije Janicijevicet nem sokkal éjfél után, saját háza előtt lőtték le több, automata fegyverből leadott lövéssel.

A beszámoló szerint a politikust kórházba vitték, de akkor már halott volt. Janicijevic a legutóbbi, decemberi önkormányzati választásokon indult Kosovska Mitrovica északi részének polgármesteri posztjáért, végül képviselői helyet szerzett. A rendőrség nyomoz, a gyilkosság indítéka és az elkövető személye egyelőre ismeretlen.

Jelko Kacin, az Európai Parlament szerbiai jelentéstevője Twitter-oldalán ítélte el az esetet. Azt írta, hogy a gyilkosság egyben támadás a Koszovó és Szerbia közötti párbeszédre is.

A Belgrád és Pristina közötti viszony normalizálása volt például az egyik előfeltétele annak, hogy kijelöljék Szerbia számára az európai uniós csatlakozási tárgyalások megkezdésének dátumát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.