Az egyik menekült nem élte túl a kalandot

Folyón átúszva próbáltak Oroszországból Észtországba jutni

Életét vesztette egy afrikai menekült, aki két társával a téli hidegben egy határfolyón átúszva kísérelt meg átjutni Oroszországból Észtországba.

2014.01.16 11:39MTI

A feltehetően Szudánból származó férfi halálát kihűlés okozhatta. A BNS balti hírügynökség jelentése szerint összesen három afrikai férfi próbált meg átúszni a Piusa folyón szerda hajnalban, mínusz 10 fokos hőmérsékletben.

Feltehetően nem tudták, milyen hideg vízbe vetik magukat. A két túlélő menekültet az észt határőrök elfogták, és illegális határátlépés miatt kiutasítják őket az országból. Hasonló esetre a balti országokban korábban alig volt példa. Észtország, Litvánia és Lettország az Európai Unión belül azon országok közé tartozik, ahova kifejezetten kevés menekült érkezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.