Mohamed születésének évfordulója

Tűzijáték, petárda - több mint hatszáz sérült egy líbiai vallási ünnepen

Több mint hatszáznegyvenen megsérültek tűzijátékok és petárdázás miatt a líbiai Tripoliban hétfőre virradó éjszaka, a Mohamed próféta születésének évfordulóján tartott ünneplés közben.

2014.01.13 14:36MTI
freedigitalphotos.net

A sérültek többsége gyerek. Az áldozatok különböző fokú égési sérüléseket szenvedtek. Sokaknak a keze, illetve a szeme sérült meg, többeknek az ujjait amputálni kellett - közölte a líbiai Lana hírügynökség egészségügyi forrásokra hivatkozva.

A líbiai lakosság hagyományosan tűzijátékkal és petárdázással ünnepli Mohamed próféta születésének évfordulóját. Ennek következtében korábban is gyakoriak voltak a hasonló sérülések, az utóbbi két évben azonban emelkedett a sérültek száma és megnőtt azok súlyossága is.

Ennek oka, hogy a főként az ázsiai országokból importált pirotechnikai eszközöket nem ellenőrzik az országot irányító átmeneti hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.