Öt embert fogtak el

Betiltott nemzetközi terrorszervezet tagjait fogták el az orosz terrorelhárítók

Az orosz terrorelhárító erők egy betiltott nemzetközi terrorszervezet öt tagját vették őrizetbe szombaton az Oroszországhoz tartozó Kabard- és Balkárföld autonóm terület fővárosában, Nalcsikban.

2014.01.11 16:57MTI

Az orosz országos terrorellenes bizottság jelentése szerint olyan információ futott be az illetékes hatóságokhoz, amelyek szerint egy betiltott nemzetközi terrorista szervezet tagjai merényleteket készülnek végrehajtani Észak-Kaukázusban.

Ezt megelőzendő szombaton korán reggel a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a belügyminisztérium helyi egységei közös művelet keretében elfogtak öt embert. Az akció során lefoglaltak harci eszközöket, így kézigránátokat és egy házilag készített robbanószerkezetet, amelyet a tűzszerészek azonnal hatástalanítottak.

Ennek robbanóereje a hatósági jelentés szerint két kilogramm trotiléval volt egyenértékű. A műveletben - mint a jelentésben olvasható - senki nem sérült meg sem a civil lakosok, sem a rendfenntartó erők tagjai közül.

A Reuters megjegyzi, hogy Nalcsik mindössze 300 kilométerre van Szocsitól, a február 7-én kezdődő szocsi téli olimpiai játékok helyszínétől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.