Legalább harminc terrorista meghalt

Légicsapás érte az iszlamisták egyik szomáliai kiképzőtáborát

Légicsapást mért a kenyai hadsereg az al-Shabaab szélsőséges iszlamista csoport kiképzőtáborára Szomáliában. A támadás legalább harminc terrorista fegyveressel végzett

2014.01.10 12:35MTI

A helyi idő szerint csütörtök este végrehajtott légicsapásban az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel szövetséges csoport több vezetője is meghalt. "A légierő vadászgépei akkor mértek csapást a táborra, amikor abban éppen az al-Shabaab vezetőinek egyeztetései zajlottak" - mondta a kenyai hadsereg tisztségviselője neve mellőzését kérve.

A kiképzőtábor a kenyai-etiópiai határ közelében, Mogadishutól 600 kilométerre északnyugatra van.

A légicsapásban mintegy tíz ember megsebesült. Szomáliában Sziád Barré diktátor 1991-es megbuktatása óta folyamatosan polgárháborús helyzet van, és nincs egységes, az ország egész területét uralni képes kormány. Az al-Shabaab 2006 és 2011 között az ország jelentős részét irányítása alá vonta, de az Afrikai Unió békefenntartóinak megjelenése óta visszaszorult.

Az Afrikai Unió béketeremtő missziója (AMISOM) keretében kenyai, ugandai, burundi és dzsibuti katonák vették fel a harcot a fegyveres csoporttal. Az AMISOM kötelékében 17 ezer katona teljesít szolgálatot Szomáliában, és a közeljövőben további csapaterősítések várhatók, hogy további területeket tudjanak ellenőrzésük alá vonni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.