Kolerajárvány tört ki Nigéria északi részén

Tucatnyi áldozatot szedett a kolera

Hetvenegy ember meghalt és további 2165 megfertőződött - tippeljen, hol!

2014.01.10 21:35MTI
Kolerás megbetegedésben szenvedő kislányt kezelnek Haitin, 2011

A múlt november óta tartó járvány Kano és Zamfara szövetségi államokban szedi áldozatait, a legtöbben Kano városban, az afrikai ország második legnépesebb településén betegedtek meg - közölte a nigériai betegellenőrzési központ projektvezetője, Abdul Salam Nasadi.

A járvány kitörésének oka a tiszta ivóvíz hiánya és a rossz higiéniai helyzet volt, egyebek mellett a szemétgyűjtés elmaradása, a hulladék által eldugaszolt vízelvezető csatornák és az angol vécék hiánya. A test kiszáradásával és legyengülésével járó kolera elsősorban szennyvízzel és széklettel, illetve az ezekkel érintkező nyers élelmiszerek révén terjed.

A 160 milliós Nigériában a lakosság fele nem jut tiszta vízhez és harmada nap, mint nap a szabadban könnyít magán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.