Galéria megnyitóján vett részt

Hónapok óta először jelent meg a nyilvánosság előtt Fidel Castro

Fidel Castro volt kubai elnök részt vett egy havannai galéria megnyitóján, az idős politikus április óta először jelent meg a nyilvánosság előtt.

2014.01.09 16:32MTI
MTI, archív

A Granma című kubai kormánylap arról számolt be, hogy a 87 éves Castro részt vett egy kiállítóhely szerda esti megnyitóján.

A hivatalos Cubadebate.cu című honlapon közzétettek egy fényképet, amelyen hátulról látható a politikus, amint egy alkotásra mutatva beszélget a híres kubai művésszel, Alexis Leyva Machadóval, ismertebb nevén Kchóval. A rendezvény egybeesett a kubai forradalom győzelmének ötvenötödik évfordulójával.

Castro 1959. január 9-én vonult be a fővárosba. Ez volt az egykori elnök első nyilvános szereplése azóta, hogy tavaly április 9-én részt vett egy havannai iskola átadásán.

Az országot 48 éven keresztül irányító Fidel Castro 2006-ban megbetegedett, és ezért átengedte az elnöki széket öccsének, Raúlnak, aki hivatalosan 2008 januárja óta tölti be az államfői tisztséget Kubában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.