Szíria

Erdogan szerint Aszadnak mennie kell!

"A Genf-2-n gondoskodnunk kell arról, hogy intézkedéseink ne fulladjanak kudarcba, és hogy elkezdődjön egy Bassár el-Aszad nélküli korszak. Megöltek 130 ezer embert. Annak, aki hagyta, hogy ez megtörténjen, nem szabad az ország élén maradnia, ezt nem szabad megengedni".

2014.01.07 09:21MTI
Fotó: MTI

A szíriai polgárháború befejezését célzó, Genf-2-nek nevezett konferencián a nemzetközi közösségnek rá kell kényszerítenie Bassár el-Aszad szíriai elnököt a távozásra a hatalomból, mivel több tízezer ember haláláért felelős - jelentette ki kedden Tokióban Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök.

"A Genf-2-n gondoskodnunk kell arról, hogy intézkedéseink ne fulladjanak kudarcba, és hogy elkezdődjön egy Bassár el-Aszad nélküli korszak. Megöltek 130 ezer embert. Annak, aki hagyta, hogy ez megtörténjen, nem szabad az ország élén maradnia, ezt nem szabad megengedni" - tette hozzá a kormányfő, aki egy gazdasági konferencián van a japán fővárosban.

A Genf-2 konferencia január 22-én lesz a svájci Montreux-ben, húsz ország részvételével, majd 24-étől Lahdar Brahimi nemzetközi közvetítő vezetése alatt a szíriai szemben álló felek tárgyalnak egymással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.