Szerencsére nem sikerült a robbantás

Öngyilkos merényletre küldtek egy tízéves lánykát

A gyermek sokkos, zavart állapotban volt letartóztatásakor. Kihallgatása során kiderült, hogy bátyja - egy ismert tálib harcos - kényszerítette az öngyilkos merényletre.

2014.01.06 18:55MTI
Így néz ki az, amikor nem sikerül megakadályozni a merényletet

Öngyilkos merényletre küldött tízéves lányt vett őrizetbe a rendőrség vasárnap Afganisztánban - adta hírül hétfőn az afgán belügyminisztérium.

A gyermeket Hilmend tartomány egyik rendőrőrsének felrobbantásával bízták meg, ám egy afgán katona észrevette, hogy a lányka robbantómellényt visel, és még idejében megakadályozta a merényletet. A BBC jelentése nem zárja ki, hogy a robbanás azért hiúsult meg, mert a lány nem tudta kezelni a detonátort.

A gyermek sokkos, zavart állapotban volt letartóztatásakor. Kihallgatása során kiderült, hogy bátyja - egy ismert tálib harcos - kényszerítette az öngyilkos merényletre.

A tálibok már korábban is bevetettek gyerekeket öngyilkos merénylőként, ám a szóban forgó lányka eddig az egyik legfiatalabb, akit a halálba küldtek - jegyezte meg a Huffington Post amerikai hírportál brit változata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.