Hodorkovszkij-ügy

Svájcba utazott Hodorkovszkij, a volt olajmágnás

Mihail Hodorkovszkij elhagyta Berlint és megérkezett Svájcba vasárnap, alig egy héttel azután, hogy az alpesi ország három hónapra szóló schengeni vízumot adott ki neki.

2014.01.05 22:07MTI

A volt orosz olajmágnás egyik szóvivője, Christian Hanne elmondta, hogy Hodorkovszkij vonattal utazott el a német fővárosból, ahova rögtön azután repült, hogy tavaly december 20-án elnöki amnesztiával 10 év után kiszabadult a börtönből. A Vlagyimir Putyin orosz államfő legnagyobb ellenfelének tartott liberális gondolkodású üzletembert 2003-ban adócsalás és pénzmosás miatt vették őrizetbe.

A Yukos (Jukosz) orosz olajcég egykori főrészvényesének felesége és két kisebbik gyermeke Svájcban él. Christian Hanne szóvivő korábban úgy nyilatkozott, Hodorkovszkij azért akar Svájcba utazni, "hogy lássa, hova járnak iskolába fiai".

Azt egyelőre nem tudni, hogy a volt olajmágnás hosszú távon az alpesi országban kíván-e letelepedni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.